updated_cart_totals added_to_cart removed_from_cart wc_fragment_refresh

3 stvari, za katere je čas, da jih opustimo

By 8. 06. 2020 Nasveti
3 stvari, ki jih lahko opustimo

Pride čas, ko brez slabe vesti lahko nekatere stvari opustimo in naredimo prostor za nove, lepše. Takrat, ko opustimo stvari, ki nam ne služijo, odložimo del bremena, zato se počutimo lahkotno, mladostno, smo bolje razpoloženi. 3 stvari, ki jih lahko opustimo:

Preživljanje časa z negativnimi ljudmi

Vsak od nas gre kdaj pa kdaj skozi težko obdobje in prijateljski pogovor je tisti, ki nas takrat pomiri in spodbudi.

Vendar kaj storiti, če imamo pogosto opravka z negativnimi ljudmi? Takimi, ki se ves čas pritožujejo nad službo, partnerjem, otroci, zdravjem, sosedi, takimi ki se ves čas vidijo kot žrtve, nič pa ne storijo, da bi izboljšali svoj položaj. Zelo osvobajajoče je, ko se zavemo, da nam ni treba biti z ljudmi, ki nam samo črpajo energijo.  Če se nam po druženju z določeno osebo zdi, da smo psihično izčrpani, potem ji namenimo čim manj časa in energije. Namenimo ta čas raje sebi ali ljudem, ki nas podpirajo, navdihujejo in osrečujejo. Ko smo pozitivni, nas pozitivni ljudje najdejo sami od sebe.

Tehtanje vsak dan

V srednjih letih hitro pridobimo kakšen kilogram, trebuh ni več raven, spremeni se oblika telesa.  Vendar naše počutje res ne more biti odvisno od tega. Sreča izhaja iz pomirjenosti s samim sabo, iz zdravega razuma in zdravih misli.

Gledanje negativnih novic

»Čemur namenjamo pozornost, to raste.«, pravi pregovor. Zakaj bi dovolili, da nas z negativnimi novicami vsak dan zastrašujejo? Naš um je zbiralnik informacij. Kadar prejemamo večinoma slabe informacije kot so tragedija, nesreča, žalost, trpljenje, ogroženost, umor, smrt, vojna, postajamo negotovi in zaskrbljeni. Slabe novice se bodo vedno dogajale in nič ni narobe, če smo o tem obveščeni. Če pa beremo samo negativne novice, potem to lahko na dolgi rok negativno vpliva na naše zdravje. Na svetu ni vse idealno, vendar se raje osredotočajmo na tisto, kar je v redu, kar deluje, kar nam daje zagon in pozitivno energijo.

Avtorica: dr. Mateja Štempelj